Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Posebna Noć muzeja u Koprivnici

Ovogodišnja je Noć muzeja kao i cijela godina bila neobična i posebna. Održala se i u fizičkom, ali i u virtualnom obliku, a Koprivničanci su jedva dočekali izlazak.

Unatoč tome, koprivnički su se muzealci pobrinuli da sadržaja ne nedostaje. Tako su pripremili bogat program u Koprivnici, Peterancu i Hlebinama.

Središnja tema ove je godine “Zadaće muzeja u uvjetima krize” s virtualnim sadržajima. U Muzeju grada Koprivnice posjetitelji su razgledali stalni postav, a u prizemlju fotografije prikupljene u prošlogodišnjoj akciji “Koprivnički kvartovi”.

U Galeriji Koprivnica postavljena je izložba Darka Markića Landscapes, a slikar se u Galeriji samostalno predstavlja drugi puta.

U Galeriji Mijo Kovačić posjetitelji su razgledali stalni postav s digitalnim prikazom detalja iz filma Fačuk, dok se u Galeriji Ivan Sabolić u Peterancu mogao razgledati stalni postav.

Zanimljiva izložba “Umjetnost u zajednici” održana je u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama. Posjetitelji su vidjeli participativne radove studenata zagrebačke akademije likovnih umjetnosti i današnjih aktivnih slikara. Ujedno su i gledali dokumentarni film o Ivanu Večenaju koji je dostupan i na Youtube kanalu muzeja.

U centru i okolici Koprivnice postavljene su zvučne instalacije zvane “Minijature za radoznale” u sklopu kojih su stručni zaposlenici muzeja predstavili priče o predmetima iz fundusa ili one vezane uz naš grad.

Spomenimo da je u današnjoj Noći muzeja dozvoljeno istovremeno 25 do 30 osoba u prostoru, a na samom ulazu posjetitelji se moraju upisati u evidenciju.

 

Noć muzeja u Koprivnici

Objavljuje Drava.info u Petak, 29. siječnja 2021.

zatvori