Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO U županiju stiglo više od 80.000 komada različite zaštitne opreme

U Koprivničko-križevačku županiju stiglo je više od 80.000 komada različite zaštitne opreme potrebne u daljnjem suzbijanju epidemije koronavirusa.

Pošiljku su ovog tjedna preuzeli članovi Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, a u njoj su bile kirurške maske, rukavice, zaštitne maske KN95, kirurška odijela i zaštitni ogrtači, viziri, naočale, nazuvci te medicinski alkohol i dezinficijens.

– Temeljem odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite osigurali smo veću količinu zaštitne opreme koja je po primitku uz pomoć djelatnika Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek, Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije i Službe civilne zaštite Koprivnica distribuirana županijskim zdravstvenim ustanovama i to koprivničkoj bolnici, Zavodu za hitnu medicinu, Zavodu za javno zdravstvo i Domu zdravlja sukladno njihovim potrebama – poručuju iz stožera.

Spomenimo da je preuzimanju pošiljke prisustvovao i načelnik županijskog stožera Ratimir Ljubić koji je zahvalio nacionalnom stožeru i naglasio da je ovom zaštitnom opremom dodatno pojačan županijski zdravstveni sustav.

zatvori