Petak, 26. travnja 2024.

FOTO U Galeriji Koprivnica otvorena izložba Darka Markića ‘Landscapes’

Nakon višemjesečne stanke otvaranja izložbi uživo, jučer je u Galeriji Koprivnica otvorena izložba Darka Markića.

Ovime je ujedno otvorena nova izlagačka sezona u Galeriji Koprivnica.

Markiću je ovo 10. samostalna i prva ovogodišnja izložba, a broji 34 rada, skica i studija. Glavni motiv radova je pejzaž, a publici su predstavljeni pod nazivom Landscapes.

– Prije sedam godina Markić je također izlagao u ovoj galeriji, ali s potpuno drugom tematikom. Ova izložba bila je planirana i prošle godine, ali se nije uspjela realizirati jer smo htjeli otvorenje u Noći muzeja da građanstvo Koprivnice vidi njegov novi izričaj. Ne sumnjam da ćemo u sljedećih mjesec i pol dana uspjeti naći način da svi koji žele upoznati Darka Markića iz 2020. to učine 2021. godine – kazao je Robert Čimin, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice.

Svoje radove okupljenima je predstavio i sam umjetnik.

– Pred vama je novi ciklus slika koji je nastao 2020. godine. Osim ove 34 slike, imamo još 70 slika. Cijeli život bit ću takav da svaka izložba bude jedan zaokret, jer to je jedna vrsta duha koji se kod mene ne primjećuje u komunikaciji ili ponašanju, ali da u ateljeu. Mijenjat ću stilove i nadam se da će oni biti, ne jedan bolji od drugog, nego jednako kvalitetni – rekao je Markić.

Dodajmo da je izložbu otvorio koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Izložbu se može razgledati do 28. veljače.

zatvori