Četvrtak, 23. svibnja 2024.

FOTO: POTPISAN UGOVOR Zahvaljujući Aglomeraciji Koprivnica posao će dobiti 70-ak domaćih radnika

Na jedan od najvećih infrastrukturnih projekata na širem koprivničkom području danas su stavljeni potpisi za izvođenje radova.

Riječ je o projektu koprivničke Aglomeracije. Nakon što se u narednih 60 dana izrade izvedbeni projekti trebali bi početi radovi čiji je izvođač križevačka tvrtka Radnik, a njihov završetak očekuje se krajem 2023. godine. Rečeno je to prilikom današnjeg potpisivanja ugovora vrijednog oko 150 milijuna kuna.

Predsjednik Uprave Radnik Mirko Habijanec napomenuo je da posao nije lagan, a bit će zaposleno 70 do 100 radnika.

– Imamo sredstva, znanja i kapacitete kako bismo mogli sve to napraviti, a na projektu će sudjelovati i velik broj domaćih poduzeća s kojima surađujemo – rekao je.

Snimila Tea Jurković.

Direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras kazao je da će se ovim ugovor izgraditi kanalizacijska mreža u devet naselja, a to su Sigetec, Hlebine, Drnje, Botovo, Torčec, Đelekovec, dio naselja Imbriovec, Subotica Podravska i Rasinja.

– Riječ je o 75,5 kilometara kanalizacijske mreže, 27 crpnih stanica, 2.400 kanalizacijskih priključaka i 1.425 vodovodnih priključaka na postojećoj vodoopskrbnoj mreži. Radi se o dosta složenim radovima jer se sva ta naselja nalaze u porječju rijeke Drave pa će to dodatno otežati same radove, a i cjelokupna kanalizacijska mreža će Koprivničkim vodama biti dosta složena za upravljanje i održavanje – istaknuo je Petras.

Snimila Tea Jurković.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić ima potpuno povjerenje u izvođača radova.

– Zajedničkim radom danas smo u situaciji da potpisujemo ugovor i drago mi je da se ti projekti u ovoj županiji nisu izgubili u vremenu i prostoru jer bi to bila tragedija i katastrofa zbog toga što se ovim projektom rješava niz problema u smislu razvoja gospodarstva i nove kvalitete življenja na ovim prostorima – kazao je.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren naglasio je da ovime ulazimo u razdoblje velikih investicija u ovom sektoru.

– Bolje je rješenje kada s domaćom tvrtkom imate poslovni odnos kako bi se ljudi s ovog prostora mogli zaposliti – napomenuo je.

Snimila Tea Jurković.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić kazao je da je lijepo čuti da postoji dobra volja da se upotrijebi i iskoristi što više domaće operative.

– To je dobra stvar jer će dobar dio tih sredstava ostati na području naše županije – zaključio je Jakšić.

Spomenimo da Europska Unija ugovor sufinancira s oko 102 milijuna kuna, lokalna komponenta s oko 13 milijuna kuna, a ostatak sufinanciraju Hrvatske vode i nadležno Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske.

zatvori