Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO I oni najmlađi i oni najstariji uživali u prošlogodišnjim aktivnostima Volonteri u parku

Čak 463 djece i 161 odrasla osoba sudjelovali su u prošlogodišnjim aktivnostima “Volonteri u parku” koju je Grad Koprivnica provodio prošle godine u sklopu projekta “Živjeti zdravo” Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Kako su poručili iz Grada, ova aktivnost osmišljena je kako bi se usvojio zdravi način života, prosocijalno ponašanje, socijalno povezivanje djece s teškoćama u razvoju te očuvanje životne okoline među djecom, mladima i odraslima u zajednici. Pružanjem psihosocijalne podrške obiteljima s malom djecom kroz organizirano slobodno vrijeme i druženje na otvorenom unutar sigurnog i zdravog okoliša u parkovima i dječjim igralištima žele se senzibilizirati građani o potrebi očuvanja zdravlja i usvajanju zdravih životnih navika.

U središnjem gradskom parku u prošloj godini provedeno je 20 aktivnosti kao što su sport, učenje, čitanje i vježbanje na zabavan i opušten način za sve dobne skupine.

Projekt su provele: Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski, Osnovna škola Braća Radić, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce, Srednja škola Koprivnica, Dječji vrtić Tratinčica, Dječji vrtić Smiješak, Dječji vrtić Sv. Josipa, Dječji vrtić Igra, Knjižnica i čitaonica Fran Galović, Odred izviđača Kamengrad, Klub za starije osobe Mariška, Društvo naša djeca Koprivnica, Udruga kineziologa grada Koprivnice, Nogometni klub Starigrad.

zatvori