Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Dr. Vadla: Idući tjedan očekujemo četvrtu pošiljku cjepiva, sve je spremno za cijepljenje opće populacije

Početkom idućeg tjedna očekuje se nova pošiljka cjepiva iz koje će se dio ostaviti za drugo procjepljivanje onih koji su primili prvu dozu, a dio će biti namijenjen općoj populaciji.

Izvijestili su to članovi Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije nakon jučerašnje koordinacije i dodali da se svi zainteresirani građani za cijepljenje moraju javiti svojim liječnicima obiteljske medicine, a prioritet imaju osobe starije od 65 godine te kronični bolesnici. Napomenuli su da su svi punktovi za cijepljenje spremni.

Dr. Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, naglasila je da je na području županije prvom dozom cijepljeno 1.538 osoba, od čega 661 zdravstveni djelatnik, 802 osobe iz domova za starije i nemoćne i 75 pripadnika žurnih službi i sličnih djelatnosti.

– U planu imamo drugom dozom cijepiti 1.174 osobe koje su već cijepljene te u ponedjeljak očekujemo četvrtu pošiljku cjepiva, od koje ćemo manji dio imati za širu populaciju. Interes za cijepljenje je i dalje velik, samo u Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek imamo već treću grupu zdravstvenih djelatnika, a cijepit ćemo i dijalizirane pacijente. Preostale količine cjepiva rasporedit će liječnici primarne medicine prema svojim popisima – objasnila je dr. Vadla.

Izvor: kckzz.hr
zatvori