Subota, 18. svibnja 2024.

Dr. Devčić: Pratnja na porodu tek dok procijepimo sve djelatnike i ovisno o epidemiološkoj situaciji

Pratnja na porodu u Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek još uvijek nije dozvoljena zbog epidemije koronavirusa, a kako se čini tako će ostati još neko vrijeme.

Rekao je to Dravi.info ravnatelj dr. Mato Devčić.

– Stav Stručnog kolegija Odjela za ginekologiju i opstetriciju naše bolnice je da se pratnja neće dopustiti sve dok se ne provede procjepljivanje svih zdravstvenih djelatnika na tim odjelima – istaknuo je ravnatelj.

>> Trudnica Andrea: Porod bi mi bio lakši uz podršku supruga; Devčić: Ne mogu ići protiv mišljenja struke i dopustiti pratnju na porodu

Spomenimo da je u nekim bolnicama u Hrvatskoj, kao što su primjerice KB Sveti Duh u Zagrebu, KBC Rijeka, OŽB Čakovec, OŽB Vinkovci i OŽB Pakrac, pratnja ipak dozvoljena.

– Riječ je o bolnicama čiji su ljudski potencijali dvostruko veći od naših. Mi si s obzirom na broj zdravstvenih djelatnika ipak ne možemo dopustiti da nam liječnici odu u samoizolaciju ili obole od bolesti COVID-19 – objasnio je dr. Devčić.

Kaže da se procjepljivanje zdravstvenih djelatnika s odjela ginekologije i porodništva očekuje do kraja veljače.

– No, to dakako neće biti jedini uvjet već ćemo morati uzeti u obzir i tadašnju epidemiološku situaciju. Nadam se da će ona ostati dobra, odnosno svakim danom biti sve bolja i bolja – zaključio je dr. Devčić.

zatvori