Davor Božinović
Davor Božinović. Izvor: Vlada RH.
Članovi Nacionalnog stožera civilne zaštite na današnjoj su konferenciji za medije najavili da se epidemiološke mjere koje su na snazi produžuju do kraja mjeseca.

– Mjere će ostati na snazi do 31. siječnja. Radi se o nekoliko odluka – o odluci o nužnim epidemiološkim mjerama, zatim o našoj temeljnoj odluci koja se uglavnom odnosi na ograničenja okupljanja, zatim o odluci o radu trgovina i o odluci o javnom prijevozu – rekao je voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te dodao:

– Činjenica je da ovih dana ulazimo u najhladnije razdoblje godine koje zbog očekivano dužeg boravka u zatvorenom prostoru može utjecati na brzinu širenja zaraze. Moramo biti svjesni tog rizika – kazao je.

S njim se složio i ministar zdravstva Vili Beroš.

– Imamo pad broja zaraženih u posljednja dva do tri tjedna. To ukazuje na smanjenje širenja infekcije što je svakako posljedica odgovornog ponašanja građana i naših mjera. No, napominjem da nema mjesta opuštanju i da moramo biti oprezni jer je virus nepoznati protivnik, jer se spominju određene mutacije i jer svugdje u okruženju broj novozaraženih raste, negdje čak i nevjerojatno velikom brzinom – zaključio je Beroš.