Petak, 26. travnja 2024.

Božinović: Nema popuštanja mjera, odluke ostaju na snazi do kraja mjeseca

Članovi Nacionalnog stožera civilne zaštite na današnjoj su konferenciji za medije najavili da se epidemiološke mjere koje su na snazi produžuju do kraja mjeseca.

– Mjere će ostati na snazi do 31. siječnja. Radi se o nekoliko odluka – o odluci o nužnim epidemiološkim mjerama, zatim o našoj temeljnoj odluci koja se uglavnom odnosi na ograničenja okupljanja, zatim o odluci o radu trgovina i o odluci o javnom prijevozu – rekao je voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te dodao:

– Činjenica je da ovih dana ulazimo u najhladnije razdoblje godine koje zbog očekivano dužeg boravka u zatvorenom prostoru može utjecati na brzinu širenja zaraze. Moramo biti svjesni tog rizika – kazao je.

S njim se složio i ministar zdravstva Vili Beroš.

– Imamo pad broja zaraženih u posljednja dva do tri tjedna. To ukazuje na smanjenje širenja infekcije što je svakako posljedica odgovornog ponašanja građana i naših mjera. No, napominjem da nema mjesta opuštanju i da moramo biti oprezni jer je virus nepoznati protivnik, jer se spominju određene mutacije i jer svugdje u okruženju broj novozaraženih raste, negdje čak i nevjerojatno velikom brzinom – zaključio je Beroš.

zatvori