Subota, 12. listopada 2024.

Američki staford napao mješanca pa ga je 42-godišnjak sjekirom ubio

Američki staford napao je mješanca pa ih je 42-godišnjak pokušao razdvojiti, no sjekirom je udario staforda koji je pritom uginuo.

Kako je izvijestila Policijska uprava koprivničko-križevačka, ovaj sukob pasa dogodio se jučer oko 15:30 na širem koprivničkom području. Tamo je američki staford koji je u vlasništvu 22-godišnjaka pobjegao iz svojeg dvorišta te napao mješanca u vlasništvu 68-godišnjaka na ulici ispred kuće u kojoj mješanac živi.

Napad psa pokušala je razdvojiti 64-godišnjakinja koja je mješanca uzela u ruke, dok ga je za vrat držao staford. Vlasnik staforda je tada primio svog psa dok je 64-godišnjakinja držala mješanca te su ih razdvojili.

No, priči tu nije kraj. Zatim je mješanac potrčao prema svojem dvorištu, ali se staford istrgnuo i ponovno ga napao ispred ulaza u dvorište. Tada je 64-godišnjakinja ponovno pokušala razdvojiti pse u čemu joj je pomogla 37-godišnjakinja. Mješanac je ušao u svoje dvorište, gdje je za njim ponovno došao staford i napao ga.

U namjeri da spriječi daljnji napad, 64-godišnjakinja je udarila šipkom staforda, dok ga je 37-godišnjakinja polijevala vodom. Tada je 42-godišnjak pokušao razdvojiti pse u čemu nije uspio te je tupim dijelom sjekire udario staforda, koji je nakon toga prestao napadati mješanca i pritom je uginuo.

Na mjestu događaja očevid je obavila općinska državna odvjetnica uz stručnu pomoć policijskih službenika. O svim prikupljenim obavijestima policijski službenici će dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Slušaj uživo
zatvori