Petak, 26. travnja 2024.

Županijski stožer: Potvrđen je 21 novi slučaj zaraze, zahtjeve za propusnice danas ne obrađujemo

Nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području Podravine i Prigorja potvrđen je 21 novi slučaj bolesti COVID-19, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– Na području županije trenutno je aktivno 458 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 88 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 59 osoba. U Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus (1934. i 1945. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze – poručili su iz stožera.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena u 5.046 slučajeva.

Podsjećamo da je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio odluku kojom se zabranjuje napuštanje županije u kojoj osoba ima prebivalište ili boravište, a njezino trajanje određuje se do 8. siječnja.

– Obavještavamo javnost da se zahtjevi za propusnice u nadležnosti Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije pristigli putem sustava e-Građanin ili putem obrasca koji se dobije putem e-mail adrese [email protected] danas, na Božić, neće obrađivati i izdavati. Zahtjevi pristigli tijekom subote (26.12.) i nedjelje (27.12.) bit će obrađeni u najkraćem mogućem roku. Podsjećamo, zahtjev za propusnicom se upućuje županijskom stožeru putem sustava e-Propusnice što je najbrži način za dobivanje propusnice – napominju.

Članovi Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i nadalje apeliraju na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa.

– Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana te izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava – zaključuju iz Stožera.

zatvori