Nedjelja, 13. listopada 2024.

Vozio totalno pijan, sletio s ceste, završio na triježnjenju, a policija mu je na kraju oduzela i vozilo

S čak 3,02 promila 65-godišnjak je jučer oko 16:30 sletio s ceste u Kuzmincu nedaleko Koprivnice.

Kako doznajemo od Policijske uprave koprivničko-križevačke, osim što je bio pijan, vozio je Fiat Punto dok mu je vozačka dozvola rješenjem ukinuta i oduzeta te za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

– Također, vozilu je isteklo važenje prometne dozvole i nije sklopio ugovor o obveznom osiguranju od automobilske odgovornosti, odnosno upravljao je vozilom koje je odjavljeno – ističu u policiji.

Dodaju da je uslijed nepropisnog kretanja sletio van kolnika u putni kanal te je uhićen i smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja.

– Kako je vozaču od 1. kolovoza prošle godine do 17. prosinca ove godine ovo treći prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola u koncentracijama većim od 1,50 promila, a već je dva puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom – objašnjavaju u policiji.

Ističu da će se optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja dostaviti sudu redovnim putem te će sud u propisanom roku odlučiti o privremeno oduzetom vozilu.

Slušaj uživo
zatvori