Nedjelja, 28. srpnja 2024.

VIKEND REKORDER Biciklist vozio s 2,10 promila

Alkoholni rekorder s 2,10 promila ovog je vikenda bio 53-godišnjak kojeg su na biciklu u petak u Ulici kralja Tomislava u Peterancu nedaleko Koprivnice zaustavili policijski službenici.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da su 53-godišnjaka policajci zaustavili u sklopu akcije pojačanog nadzora prometa.

U akciji je tijekom vikenda sankcionirano čak 150 prometnih prekršaja, a zabilježeno je 11 prometnih nesreća od kojih su dvije s ozlijeđenim osobama. Najčešći uzrok prometnih nesreća ovog vikenda bila je brzina neprimjerena uvjetima na kolniku zbog koje je bilo čak šest nesreća.

Mladi vozači izazvali su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, dok su vozači pod utjecajem alkohola skrivili tri nesreće od čega je jedna bila s ozlijeđenom osobom.

Uz već spomenutog 53-godišnjaka, visoka koncentracija alkohola u organizmu ovog je vikenda zabilježena i kod 56-godišnje vozačice u Đelekovcu. Ona je u petak u 15:40 izazvala prometnu nesreću s 1,73 promila.

Brzinski rekord postavljen je u petak u Kanđelovcu u Općini Sveti Ivan Žabno. Tamo je vozač na dijelu prometnice gdje je ograničenje brzine 70 vozio 118 kilometara na sat.

Samo jedan kilometar manje, odnosno 117 kilometara na sat, vozio je u nedjelju u 14:18 u Ulici Mitrovica u Virju vozač osobnog automobila iako je na toj dionici dopušteno 70 kilometara na sat.

U policiji ističu da su tijekom vikenda sankcionirali 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj odbijanja podvrgavanju ispitivanju prisutnosti droga u organizmu.

Osim toga sankcionirano je čak 57 prekršaja prekoračenja brzine, 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te devet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Policijski su službenici tijekom vikend akcije izvršili nadzor 47 mladih vozača od čeka je utvrđeno 10 prekršaja.

Iz policije poručuju da će i ovog tjedna policijski službenici nadalje provoditi nadzor poštivanja brzine kretanja, korištenju mobitela i sličnih uređaja, poštivanju prednosti prolaska, kao i nadzoru mladih vozača, recidivista te vozača traktora i bicikala.

Uz to, podsjećaju vozače na obavezno korištenje zimske opreme na državnoj cesti broj 2, odnosno Podravskoj magistrali, od 15. studenoga 2020. do 15. travnja 2021. godine.

Napominju da je korištenje zimske opreme na ostalim prometnicama obavezno tijekom nastupa zimskih uvjeta odnosno kada je kolnik prekriven snijegom ili ledom.

– Kako su kolnici mokri i klizavi apeliramo na vozače da smanje brzinu kretanja svojih vozila, povećaju međusobni razmak, poštuju prednost prolaska i da ne upravljaju vozilima nakon konzumacije alkohola – zaključili su u policiji.

zatvori