Izvor: Općina Virje
Općina Virje, Dječji vrtić Zrno Virje, Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara Virje i Glumišna družina Virje u sklopu akcije Gradovi/općine – prijatelji djece pripremila je virtualni projekt Knjigom, kazalištem i filmom podržimo djecu u novom normalnom odrastanju.

“Draga djeco, roditelji i prijatelji, nedavno smo upalili prvu adventsku svijeću koju želimo pamtiti po pozitivnim i dobrim trenutcima, ali i po odgovornom ponašanju prema samima sebi i bližnjima.

Svjesni toga da smo već pomalo svi iscrpljeni u borbi s pandemijom COVID-19 koja je osim fizičkog zdravlja uvelike narušila emocionalno i psihičko stanje društva u kojem su najugroženija upravo djeca i njihovo pravo na sigurno i bezbrižno djetinjstvo, pripremili smo vam virtualni projekt Knjigom, kazalištem i filmom podržimo djecu u novom normalnom odrastanju.

Cilj projekta upravo je u ovo vrijeme lockdown light adventa pružiti obiteljima sadržaje za provođenje zajedničkog vremena s djecom u smijehu, veselju, učenju i bezbrižnom, no odgovornom pripremanju za Božić.

Najveći doprinos projektu dali su upravo roditelji i djeca koji su, poštujući sve propisane mjere, u proteklih mjesec dana sudjelovali u snimanju veselih filmova.

Filmovi su nastali prema kazališnim predstavama koje su prethodne tri godine roditelji izvodili djeci u Dječjem vrtiću Zrno, Virje.

Hvala svim glumcima, ali i svim dobrim volonterima koji su nas podržali u stvaranju ove priče koja će, nadamo se, svima biti na veselje u nadolazećem adventu.

Otvaranjem stranice projekta pronaći ćete nekoliko tematskih odlomaka, a klikom na svaki podcrtani dio pristupit ćete novim sadržajima koji se iza njih kriju.

Na samom početku podcrtana su imena naših vjeroučitelja te klikom na njih možete pogledati poruku uoči paljenja prve svijeće i poslušati pjesmu kojom ćemo započeti advent.

Klikajte, istražujte i zabavite se, a na samom kraju je odlomak IGRA u kojem imate ponuđeni nagradni zadatak – radujemo se svakom pristiglom radu i povratnoj informaciji.

Svakog petka promijenit ćemo sadržaj stranice novim sadržajima, a ove pohraniti u podstranicu kako biste svemu mogli pristupati i nakon Božića.”