Petak, 26. travnja 2024.

Ukida se naplata i utvrđivanje poreza na potrošnju i poreza na korištenje javnih površina u Koprivnici

Koprivnički gradski vijećnici podržali su odluku Grada Koprivnice kojom se ukida naplata i utvrđivanje poreza na potrošnju i poreza na korištenje javnih površina.

– Nastupile su posebne okolnosti koje se nisu mogle predvidjeti i na koje se nije moglo utjecati, koje ugrožavaju život i zdravlje građana, imovinu veće vrijednosti, narušavaju gospodarsku aktivnost i uzrokuju znatnu gospodarsku štetu, a koje su nastale u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19 – objašnjavaju u Gradu.

Dodaju da je to još jedna u nizu donesenih mjera kako bi se pomoglo poduzetnicima i kako bi se ublažile posljedice epidemije.

– Ukida se naplata i utvrđivanje poreza na potrošnju i poreza na korištenje javnih površina, osim poreza na korištenje javne površine u svrhu postavljanja kioska i to od 1. siječnja 2021. godine do 31. prosinca 2021. godine – napominju u Gradu.

Ističu da se ovom odlukom nastoji ublažiti negativne posljedice poslovnim subjektima koji su u otežanim okolnostima obavljali svoju djelatnost u uvjetima protuepidemijskih mjera koje propisuje Nacionalni stožer civilne zaštite.

– Za provedbu ove odluke nije potrebno osigurati sredstva, već će se smanjiti prihodi od navedenih poreza u gradskom proračunu za 2021. godinu – zaključuju u Gradu.

zatvori