Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

U županiju stiže 315 doza cjepiva, već sutra se cijepe korisnici Doma za starije i nemoćne

Nakon što je u Hrvatsku jutros stiglo prvih 9.750 doza cjepiva protiv koronavirusa tvrtke Pfizer-BioNTech, krenulo se s distribucijom cjepiva prema županijskim zavodima za javno zdravstvo.

Iz Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke poručuju kako u županijski Zavod za javno zdravstvo sutra stiže 315 doza cjepiva, a prvo će se cijepiti najugroženije skupine građana. Dodaju da se prema rasporedu sutra cijepe korisnici koprivničkog Doma za starije i nemoćne, a u ponedjeljak zdravstveni djelatnici Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek te korisnici Doma za starije i teško bolesne osobe “Senior Care” iz Križevaca.

Riječ o simboličnoj količini cjepiva koje se dostavlja svim zemljama članicama Europske Unije čime počinju Europski dani cijepljenja 27., 28. i 29. prosinca kojima se pridružila i Hrvatska, a nakon toga će svakog tjedna stizati nove doze prema Planu cijepljenja koji je donijela Vlada Republike Hrvatske. Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pozivaju građane da se odazovu cijepljenju pod sloganom kampanje “Misli na druge – cijepi se”.

Podsjetimo da je Hrvatska dosad osigurala 5,9 milijuna doza cjepiva s ciljem da se protiv koronavirusa cijepi minimalno 70 posto građana, a cjepivo će biti besplatno te će se građani cijepiti na dobrovoljnoj osnovi. Cijepljenje će se istodobno odvijati u svim županijama, a do kraja ožujka u Hrvatsku bi trebalo stići 270.000 doza cjepiva.

Članovi stožera pozivaju sugrađane da budu odgovorni i misle na druge te iskažu interes i prijave se liječnicima obiteljske medicine za cijepljenje.

zatvori