Subota, 27. travnja 2024.

U županiji imamo 220 novih slučajeva zaraze, testiranje je od danas moguće obaviti u Križevcima i Đurđevcu

Potvrđeno je 220 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Podravini i Prigorju, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Na našem području trenutno su aktivna 954 slučaja bolesti COVID-19, ozdravile su 64 osobe, a na bolničkom liječenju nalaze se 92 osobe. Od početka epidemije na koprivničko-križevačkom području obavljeno je 11.904 testiranja, a bolest COVID-19 potvrđena je u 3.168 slučajeva.

Spomenimo da se testiranje na osobni zahtjev i uz plaćanje troškova postupka može obaviti samo u Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije za što nije potrebna liječnička uputnica.

Na inicijativu stožera danas je počelo izuzimanje uzoraka sa sumnjom na koronavirus u Križevcima i Đurđevcu. Ispostave COVID-19 ambulante smještene su u stambenim kontejnerima koji su ranije postavljeni u sklopu domova zdravlja u Križevcima i Đurđevcu, a uzorkovanje provode zdravstveni timovi županijskog Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu radnim danom od ponedjeljka do petka od osam do devet, dok će se subotom uzorkovanje provoditi samo u COVID-19 ambulanti u Koprivnici.

Važno je napomenuti da se uzorkovanje provodi isključivo uz uputnicu koju pacijentima koji su prošli primarnu fazu trijaže izdaju liječnici obiteljske medicine, odnosno na izuzimanje brisa nije moguće doći samoinicijativno na vlastiti zahtjev bez važeće liječničke uputnice.

zatvori