Petak, 18. listopada 2024.

U koprivničku bolnicu stigla tri nova uređaja za terapiju visokim protokom kisika

U Opću bolnicu Dr. Tomislav Bardek stigla su tri uređaja za terapiju visokim protokom kisika.

Iz Službe ureda župana poručuju da je riječ o suradnji Vlade i Ministarstva zdravstva u sklopu koje je počela primopredaja 70 takvih uređaja koji će biti isporučeni u zdravstvene ustanove diljem Hrvatske.

– Ove ciljane donacije namijenjene su zbrinjavanju pacijenata oboljelih od koronavirusa koji zahtijevaju intenzivno liječenje, odnosno na taj se način pomaže zdravstvenim djelatnicima u pružanju skrbi što većem broju pacijenata s poteškoćama u disanju – istaknuli su.

Napominju da se osiguravanjem adekvatne opreme želi smanjiti pritisak na zdravstveni sustav koji je dodatno opterećen u vrijeme intenzivne lokalne transmisije koronavirusa, a kod uređaja za terapiju visokim protokom kisika posebno je značajna mogućnost odgađanja upotrebe funkcije respiratora kod pacijenata.

Spomenimo i da u resornom ministarstvu napominju da je distribucija uređaja definirana na temelju dobivenih podataka i potreba zdravstvenih ustanova na razini cijele Hrvatske, prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Slušaj uživo
zatvori