Subota, 19. listopada 2024.

Ratimir Ljubić: Velika je navala za izdavanje propusnica, dosad smo zaprimili 650 zahtjeva

Pogledamo li trend broja pozitivnih na koronavirus u posljednjih pet tjedana, moguće je primijetiti lagani pad tog broja, rekao je na današnjoj konferenciji za medije načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

– Pogledamo li podatke, možemo primijetiti da smo prije dva tjedna imali vrhunac nakon čega je uslijedio lagani pad i nadamo se da će se i dalje smanjivati broj pozitivnih te da će stanje biti stabilno – objasnio je Ljubić.

Podsjetio je na odluku Nacionalnog stožera civilne zaštite o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, odnosno boravišta.

>>OBJAVLJENE DETALJNE UPUTE Donosimo kako do propusnica i tko ih može tražiti

– Od jutra imamo jako puno upita i zahtjeva. Navala za propusnice je velika, dva zahtjeva nam dolaze u jednoj minuti, zaprimili smo ih 650, a odobrili smo više od 400. Čak 30 posto odnosi se na ostale razloge za koje mi nismo nadležni – napomenuo je Ljubić i dodao da županijski stožer izdaje propusnice samo za osobe koje zahtijevaju medicinsku skrb i one osobe kojima je propusnica potrebna radi odlaska na posao.

Za to je, kaže Ljubić, potrebno imati valjanu medicinsku dokumentaciju kao što je primjerice uputnica, odnosno potvrdu poslodavca.

Slušaj uživo
zatvori