Subota, 27. travnja 2024.

POTPISAN UGOVOR Za malo više od godinu i pol škola na Podolicama dobit će svoje prve učenike

Za malo više od godinu i pol u školu na Podolicima krenut će 400 školaraca.

Zaključeno je to danas na potpisivanju ugovora o radovima na izgradnji osnovne škole Podolice s izradom projektne dokumentacije. Svoj potpis stavili su koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i predsjednik Uprave Radnik Mirko Habijanec.

Iz Grada Koprivnice poručuju da je riječ o radovima koji obuhvaćaju uslugu izrade projektne dokumentacije za omogućavanje izgradnje škole s ishođenjem dozvole za gradnju te izvođenje radova na izgradnji škole do potpune gotovosti s ishođenjem uporabne dozvole.

– Jako smo sretni i ponosni što idemo u gradnju osnovne škole Podolice s pripadajućom sportskom dvoranom. Time pokazujemo koliko su nam važni naši najmlađi. Također ovo je i jedan od ključnih koraka prema jednosmjenskoj nastavi – rekao je Jakšić.

Izvor: Grad Koprivnica

U Gradu objašnjavaju da je vrijednost investicije na Podolicama 40,7 milijuna kuna bez PDV-a, a škola će se izgraditi na potpuno komunalno opremljenoj parceli površine otprilike 20.000 četvornih metara, a bit će prilagođena i učenicima s teškoćama. Napominju da nakon što je ugovor sklopljen, izvođač ima 20 mjeseci da Gradu preda ključ gotove škole, što znači da bi 2022. godine u novu školu trebalo krenuti 400 školaraca.

– Dugo godina nije napravljeno nešto takvo u Koprivnici. Jako sam zadovoljan kao prosvjetar, to je veliki iskorak prema jednosmjenskoj nastavi u gradu Koprivnici – kazao je Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice.

Izvor: Grad Koprivnica

U Gradu objašnjavaju da je sva projektna dokumentacija izrađena u skladu s Državnim pedagoškim standardom, što znači da će se kod izgradnje i opremanja škole paziti da svaki detalj odgovara potrebama učenika.

– Prema projektnom zadatku koji je zadan od Grada moramo napraviti glavni projekt, izvedbeni projekt, ishoditi suglasnosti i dozvolu i za to imamo rok pet mjeseci. Nakon toga slijedi građenje, ishođenje uporabne dozvole te tehnički pregled. Gotovu školu, useljivu Grad će imati za 20 mjeseci – rekao je Habijanec te istaknuo kako se početak radova očekuje na proljeće iduće godine.

Osim što će nova osnovna škola povećati kvalitetu obrazovanja osnovnoškolaca u Koprivnici, taj dio grada dobit će novi, urbani izgled i nove funkcije.

– Investicijom pokazujemo koliko nam je važan ovaj dio grada. Ovo je investicija na koju se dugo čekalo i uvjeren sam da kad završi moći ćemo reći kako se isplatilo čekati i da ćemo biti jako ponosni na to što smo napravili za obrazovanje, ali i daljnji razvoj grada – zaključio je Jakšić.

zatvori