Utorak, 7. svibnja 2024.

Helena Sikinger svoj je hobi pretvorila u posao: U Plish studiju nastaju bajkovite igračke, jastuci, dekice…

Zečica Zara, lutkica Lola, medvjedica Maša, zečica Mila, konj Krešo i anđelica Anđela samo su neki od bajkovitih proizvoda koji nastaju u maloj kreativnoj radionici Plish studija.

Koprivničanka Helena Sikinger u proljeće 2018. godine odlučila je svoj hobi pretvoriti u posao.

– Nakon dugogodišnjeg bavljenja šivanjem i heklanjem, prije dvije i pol godine, uz veliku podršku obitelji, odlučila sam da je pravi trenutak za pokretanje vlastitog posla i tako je hobi postao obrt u kojem sve više iz dana u dan uživam – rekla je Sikinger.

Dodala je da je to prije svega ostvarenje njenog dugogodišnjeg sna.

– Stvarno volim ono što radim i to je najvažnije. Super je da imam fleksibilno radno vrijeme koje mogu prilagoditi svojim curicama i radim od doma što mi je također dosta važno – istaknula je i napomenula da kad je postala mama, uvidjela je da na našem tržištu nedostaje nekih proizvoda.

Uzela je stvar u svoje ruke i svojim djevojčicama napravila dekice, jastuke za nošenje, ukrasne jastučiće i igračke.

– Mislim da se tu iskristaliziralo moje buduće zanimanje. Htjela sam ponuditi proizvode koji su unikatni, personalizirani i rađeni baš za klijente i koji će jednog dana biti i lijepa uspomena djetetu – naglasila je.

Sikinger ističe da je u vrijeme pokretanja Plish studija na svijet došla njena nećakinja pa je iz prve ruke od sestre dobivala ideje za proizvode i potrepštine za bebe, a njene dvije djevojčice također su pune ideja za igračke tako da inspiracije nije nedostajalo i dan danas su joj one najbolji savjetnici u osmišljavanju novih ideja.

U njenoj radionici danas se tako mogu pronaći didaktičke igračke, lutke, jastuci za bebe, baby gnijezda, dekoracije za dječju sobu, ukrasi za kosu, podloge za igru, vreće za vrtić te heklane kape i dekice.

Zečica Zara / Ustupila Helena Sikinger.

– Zečica Zara koja je naš najpopularniji proizvod, lutkica Lola, medvjedica Maša, zečica Mila, konj Krešo i anđelica Anđela postale su zaštitni znak Plish studija i doživjeli su brojna izdanja. Najnoviji član Plish obitelji je lutka Stresožder nastala u suradnji sa centrum Zagrljaj – kazala je.

Njeni radovi putuju u sve dijelove Hrvatske, a neki su otputovali i izvan granica lijepe naše – u Berlin, Chicago i LA.

– Potražnja je odlična i svakim danom sve bolja, jako sam zadovoljna i nisam požalila kad sam odlučila biti sam svoj šef. Planovi za bližu budućnost su plasiranje proizvoda u inozemstvo putem platforme za prodaju rukotvorina Etsy te osmišljavanje novih igračkica, a san za malo dalju budućnost je vlastita trgovina sa hadmade proizvodima – zaključila je.

zatvori