Subota, 11. svibnja 2024.

Nekoliko rukometašica Podravka Vegete otputovalo je u Dansku na Europsko prvenstvo

U četvrtak je u Danskoj započelo Europsko rukometno prvenstvo za žene na kojemu sudjeluje i nekoliko igračica Podravka Vegete.

Prvenstvo se prvotno trebalo igrati i u Norveškoj, no tamošnji rukometni savez nekoliko dana prije samog početka objavio je kako ne može organizirati igranje utakmica zbog epidemiološke situacije. Danska je tako sama preuzela organizaciju Europskog prvenstva. Utakmice se igraju u gradovima Herning i Kolding do 20. prosinca.

– Dres hrvatske reprezentacije trebalo je nositi nekoliko igračica Podravka Vegete, no zbog epidemiološke situacije neće nastupiti u kockastom dresu te će Hrvatska biti nešto slabija na Europskom prvenstvu. Ipak, ne sumnjamo da će sve ostale članice naše reprezentacije dati sve od sebe za što bolji rezultat. U stručnom stožeru reprezentacije nalaze se i Ljerka Vresk u ulozi tehničke direktorice te Snježana Petika u ulozi pomoćne trenerice – poručili su iz Rukometnog kluba Podravka Vegeta.

Podravkašica Dijana Mugoša nastupa za Crnu Goru u grupi A gdje su još Francuska, Danska i Slovenija. U Danskoj je i Podravkina vratarka Yuliya Dumanska koja će braniti za svoju Rumunjsku u grupi D, a igrat će protiv Njemačke, Poljske i Norveške.

Spomenimo kako su u Danskoj pred sve reprezentacije stavljene stroge epidemiološke upute, ekipe u dvorane dolaze u odjeći za utakmicu, ne koriste se svlačionice, te se tako vraćaju u hotel.

zatvori