Petak, 26. travnja 2024.

Ljubić: Zaprimili smo više od 10.000 zahtjeva za propusnice, a odobrili 6.500

Načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić na današnjoj konferenciji za medije kazao je kako su zaprimili velik broj zahtjeva za propusnice.

– Zaprimili smo više od 10.000 zahtjeva za propusnice putem sustava e-građanin i e-maila [email protected], a bilo je i oko 24.000 poziva na telefone i mobitele svih članova stožera i djelatnika županije. Prihvaćeno je 6.500 propusnica, dok je odbijeno oko 3.500 zahtjeva koji su se smatrali neopravdanima – istaknuo je Ljubić te dodao da su građani bili nestrpljivi i da je jedna osoba znala poslati i po 10 mailova i time otežala izdavanje propusnica.

Od stupanja na snagu Odluke o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj policijski službenici u Podravini i Prigorju kontrolirali su oko 10.300 osoba.

– U 52 slučaja zatekli smo građane bez propusnice koji su vraćeni u svoje mjesto stanovanja. Moram napomenuti da broj pozitivnih djelatnika u Policijskoj upravi Koprivničko-križevačkoj pada iz dana u dan i još je samo dvoje pozitivnih na koronavirus tako da je stanje zadovoljavajuće – rekao je Vjekoslav Štimac, načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Snimila Tea Jurković.
zatvori