Utorak, 22. listopada 2024.

Koprivnički književnik Darko Pernjak izdao roman znakovitog naslova ‘Nije sve tako crno’

Koprivnički književnik Darko Pernjak izdao je roman znakovitog naslova ‘Nije sve tako crno’.

Riječ je o ljubavnoj priči koja govori o dolasku glavnog lika Rajka Krivošije u naš mali grad Koprivnicu, odnosno što ga sve dočekuje, koje su ljubavne peripetije te što mu se sve događa u životu.

Autor otkriva da je to ujedno i roman o porukama koje dobivamo preko reklamnih slogana, a ponajviše jumbo plakata.

– Te poruke primatelj može svakako protumačiti. Moj glavni lik se tim porukama poput horoskopa počinje rukovoditi misleći da mu je to zacrtana sudbina da bi mu bilo bolje u životu i da bi ostvario svoje ciljeve. Možda će neki stariji građani prepoznati neke slučajeve jer je priča bazirana i na nekim stvarnim događajima – ističe Pernjak.

Pisac je u svoj roman ubacio i jedno pismo koje je dobio.

– Jedna zlobna osoba poslala je mojoj supruzi pismo u kojem piše da imam ljubavnicu u Varaždinu pa sam odlučio osvetiti se toj osobi stavivši to pismo u roman, odnosno javno pokazati tu zlobu i na neki način razmišljati i raspravljati o motivima te osobe – objašnjava koprivnički prozaist.

Dodaje kako je samo pisanje romana trajalo dvije godine, a na tisak je također čekao dvije godine tako da je cijeli proces sve skupa trajao oko pet godina. Urednik je Andrija Škare koji je jako zadovoljan romanom, a svoj primjerak čitatelji mogu pronaći na policama knjižara Hoću knjigu, preko nakladnika Lošicki, a posuditi se može i u Knjižnici i čitaonici Fran Galović.

– Nadam se da ću opravdati očekivanja čitatelja i da je to moje dugo pisanje rezultiralo kvalitetom. Svi zajedno smo u ovoj godini bili gubitnici u poslovnom i društvenom smislu, no postoji i pozitivna strana ove priče, a to je da smo se zbližili sa svojom obitelji i prijateljima – zaključuje književnik.

Slušaj uživo
zatvori