Srijeda, 15. svibnja 2024.

Koprivnica se u samo nekoliko sati ujedinila, brojne firme i građani počeli skupljati pomoć za stanovnike potresom pogođenih područja

Samo nekoliko sati nakon razornog potresa mnogobrojni građani Koprivnice, ali i firme u kratkom su roku organizirali brojne akcije za pomoć potresom pogođenim područjima Petrinje, Siska, Gline i njihovih okolica.

Tako su se na društvenim mrežama Podravci vrlo brzo ujedinili u pomoći stradalim područjima.

U pomoć je tako priskočila i ekipa koprivničkog Ludens teatra.

– Cijeli Ludens teatar tim se mobilizirao i krenuo u akciju prikupljanja potrepština za one nastradale u potresu i vas, draga publiko, molimo da nam se pridružite u ovom humanitarnom pothvatu. Prikupljamo hranu u konzervama, higijenske uloške, pelene za bebe, hranu za bebe, hranu za kućne ljubimce, vodu u bocama, baterije, medicinske maske, dezinficijense, higijenske proizvode, vlažne maramice, toaletni papir, papirnate maramice – istaknuli su u Ludensu.

Naglasili su da sve proizvode građani mogu donijeti u prostor “Bakini kolači” u Starogradskoj ulici 18 u Koprivnici.

– Tamo će Vas dočekati naši volonteri iz dramskog studija. Donacije ćemo prikupljati sutra od devet do 17 sati nakon čega sjedamo u kombi i vozimo u Sisak, Petrinju, Glinu. Napominjemo da zbog kratkog roka i hitnosti nismo u stanju organizirati transparentan način prikupljanja novčanih sredstava tako da novčane donacije nećemo prihvaćati- dodali su.

Osim Ludensa, Luxe Kemijska Čistionica također je organizirala humanitarnu akciju prikupljanja pomoći.

– Organiziramo prikupljanje odjeće, deka i potrepština, konzerve, flaširanu vodu, higijenski pribor i ostale potrebne namirnice za Petrinju i ostala pogođena područja. Sve prikupljeno odvesti ćemo kombijem. Prikupljanje će se provoditi u prostorijama Luxe u Basaričekovoj 8 u Koprivnici – poručili su na Facebook stanici čistione.

Iako su već neko vrijeme zbog epidemioloških mjera zatvoreni, Garden caffe & cocktail bar također se uključio u akciju.

– Mole se građani Koprivnice i okolice ako imaju viška deka, nekvarljive hrane, higijenskih potrepština, vode flaširane, hrane za životinje te ostalog neka nas kontaktiraju na broj telefona 091 552 9459 ili neka donesu sutra od osam do 11 sati stvari kod Caffe bara Garden u centru grada. Sve prikupljene stvari vozimo u potresom oštećene dijelove sutra u 11 sati. Podijelite ovu vijest prijateljima i znancima i učinimo sve da barem malo olakšamo teške dane koji su pred ljudima u Petrinji i Sisku – piše u Facebook objavi Caffe bara Garden.

Među onima koji će i osobno otići u potresom pogođena područja je i Ivan Funtek koji je istaknuo na svojem Facebook profilu da sutra odlazi s prikupljenom pomoći u stradalo područje.

– Sutra ujutro krećem kombijem i prikolicom za Petrinju s paletom crijepa. Imam mjesta za lakše stvari – poručio je u objavi.

Dodao je da u skladu s informacijama od stožera moli sve da zbog sepidemije koronavirusa ne skupljaju deke i odjeću.

– Primarna je nekvarljiva hrana i higijenske potrepštine te voda. Ako želite pomoći s nekim od tih stvari samo dođite kod Doma mladih, Ulica hrvatske državnosti 10 sutra u osam sati – istaknuo je.

Uz sve ove akcije, Šinterice dobrog srca ponudile su smještaj i prijevoz do Koprivnice za sve male životinje iz pogođenih područja.

– Javite se ako vam je pomoć potrebna ili ako znate nekoga da mu je potrebna pomoć. Obratiti nam se možete u Facebook inbox Udruge ili na broj mobitela 098 986 0821 – poručile su šinterice.

Dodajmo kako je uz sve ove akcije, koprivnički prehrambeni div Podravka poslao već 10 tona svojih proizvoda u pogođena područja. Osim toga i Hotel Podravina ponudio je besplatan smještaj za 20 osoba iz potresom pogođenih područja.

Spomenimo da će i Grad Koprivnica pomoći stanovnicima potresom pogođenog područja.

zatvori