Četvrtak, 9. svibnja 2024.

Jasminka Jakupec: Naši vatrogasci noćas u tri sata vratili su se u Koprivnicu, ali i dalje stoje na raspolaganju

Koprivnički vatrogasci noćas u tri sata vratili su se iz Petrinje.

Rekla je to na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije Jasminka Jakupec, zapovjednica Javne vatrogasne postrojbe grada Koprivnice.

Podsjetila je da su jučer nakon potresa od glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića dobili naredbu i vatrogasci su poslani u Petrinju.

– Noćas oko tri sata vratili su se sa terena. Danas ujutro došla je obavijest da je potrebno poslati auto ljestve te dva vatrogasca – kazala je dodavši kako JVP ima dovoljno ljudstva za normalno funkcioniranje službe.

Ivan Golubić, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice, s ponosom je istaknuo da su jučer u sat i pol od potresa uspjeli organizirati 14 dobrovoljnih vatrogasaca.

– Dobrovoljni su vatrogasci bili upućeni na područje pogođeno potresom. Ljudi su bili spremni ostati par dana, no jednostavno nije bilo potrebe pa su vraćeni natrag. Vatrogasci su bili opremljeni medicinskom opremom te su bili spremni pomoći kod onog prvog udara. I dalje stojimo na raspolaganju te smo spremni u svakom trenutku otići pomoći – zaključio je Golubić.

zatvori