Četvrtak, 17. listopada 2024.

Ivana Vladušić i Ana-Marija Nikolić uspješno vode Centar Zagrljaj

Centar Zagrljaj u Poduzetnički inkubator Dravska uselio je u studenom 2019. godine, a osnovale su ga Ivana Vladušić, magistra ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, i Ana-Marija Nikolić, magistra pedagogije.

Obje osnivačice vole se usavršavati pa osim formalnog obrazovanja posjeduju i niz certifikata u neformalnom obrazovanju. Iako su studirale izvan Koprivnice, želja im je bila živjeti u Koprivnici te su se nakon studija odlučile na pokretanje vlastitog posla u rodnome gradu.

Centar Zagrljaj osmislile su kao mjesto za pružanje podrške djetinjstvu i roditeljstvu, a ideju su razvile još za vrijeme studentskih dana kada su planirale načine kojima će služiti zajednici, prvenstveno djeci i roditeljima. Svaki kutak prostora prilagodile su djeci koja s veseljem posjećuju njihove programe, igraju se, crtaju, istražuju, stvaraju i unose veselje u prostor Inkubatora.

Provode raznovrsne radionice namijenjene djeci od 4 do 12 godina te njihovim roditeljima, a prema potrebi organiziraju i individualna savjetovanja. Imaju i radionice za odrasle, savjetodavne razgovore za roditelje te predavanja i radionice za roditelje i stručnjake u području odgoja i obrazovanja. Trenutno im je aktivno nekoliko programa; Gospođica snažna, Upoznajmo se(be), Ljetna osnažionica, Mala škola emocija te Otresi stres. Otresi stres je njihov najnoviji i najposjećeniji program namijenjen djeci i odraslima u kojemu je važna uloga lutke Stresoždera koji je nastao u suradnji s koprivničkim Plish studijem.

Svojim programima nastoje osvijestiti djecu i roditelje te odgojno-obrazovne djelatnike o važnosti brige o sebi, svojim osjećajima, načinima ponašanja i prikladnom izražavanju te kontroliranju emocija. Pri osmišljavanju programa uvijek misle na specifične potrebe svakoga klijenta, bez obzira na dob, a najsretnije su kada svojim programima ili individualnim savjetovanjima dovedu do pozitivnih promjena. Planiraju još mnogo noviteta, a trenutno se bave izradom terapeutske slikovnice.

Izvor: Grad Koprivnica

Tekst nastao u sklopu izrade Koprivničkog Godišnjaka.

Slušaj uživo
zatvori