Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Završetak izgradnje školske sportske dvorane u Svetom Petru Orehovcu očekuje se kroz 12 mjeseci

Izgradnja školske sportske dvorane u općini Sveti Petar Orehovec trebala bi biti dovršena kroz 12 mjeseci, rekao je to načelnik Franjo Poljak prilikom obilaska radova.

Iz Županije su podsjetili da je sredinom prošlog mjeseca svečano potpisan ugovor o početku izgradnje, a sam projekt vrijedan je 18 milijuna kuna.

Poljak je istaknuo da očekuje da će se projekt realizirati unutar definiranih rokova.

– Na početku smo izgradnje iznimno vrijednog objekta koji će unaprijediti ne samo uvjete za naše školarce i nastavnike, već će podići kvalitetu života naših stanovnika jer će omogućiti provođenje brojnih aktivnosti koje nisu isključivo vezane za školski program. Vjerujem da će se izgradnja dovršiti kroz 12 mjeseci te da ćemo se iduće godine naći na ovom mjestu u svečanoj atmosferi – kazao je načelnik.

Župan Darko Koren napomenuo je da je izgradnja dvorane izuzetno važna za ekonomski i društveni razvoj cjelokupnog područja.

– Godinu koja je iza nas sigurno ćemo pamtiti po pojavi pandemije koja je ograničila brojne aktivnosti, no u svakom crnilu uvijek se pojavi i svijetla točka, a to je za ovaj kraj, učenike, nastavnike i sve stanovnike početak izgradnje dvorane. Već jako dugo govorimo o ovom projektu koji je u realizaciju krenuo baš u ovoj teškoj godini. Ova dvorana je ujedno i najveća od njih pet koje gradimo u sklopu zajedničkog programa Županije i općina, a riječ je o velikom investicijskom ciklusu koji će osim osiguranja adekvatnih uvjeta za učenike i učitelje, značajno povećati standard života te dati poseban impuls i dodanu vrijednost u razvoju lokalne zajednice – istaknuo je župan.

Podsjetimo, Županija će za izgradnju školske sportske dvorane osigurati 7,5 milijuna kuna, dok će Općina izdvojiti 10,5 milijuna kuna pri čemu Županija financira 50 posto troškova koji su u sklopu pedagoškog standarda.

Uz župana i načelnika gradilište su obišli i njegov zamjenik Ratimir Ljubić, Ana Mušlek, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine, ravnatelj Osnovne škole Sveti Petar Orehovec Stjepan Lučki i član uprave tvrtke Radnik Mario Biljan.

zatvori