Petak, 27. rujna 2024.

FOTO Zanimljiva slikovnica, puzzle i video priča ‘Pustolovina male Ide’ uveseljavat će mališane

Zanimljivu slikovnicu, puzzle i video priču “Pustolovina male Ide” stvorili su kreativni entuzijasti u sklopu istoimenog projekta inicijative Udruge osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice.

– Slikovnica, puzzle i video priča predstavljeni su u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca. Cilj im je upoznavanje predškolske djece bez teškoća s osobama s invaliditetom, razvoj tolerancije o različitosti i učenje o ispravnoj komunikaciji s osobama s invaliditetom, kao i stvaranje dobrih navika koje će usvojiti za budućnost – poručili su iz udruge.

Dodali su kako su ovu jedinstvenu slikovnicu kreirale Adela Stilin, učiteljica informatike i razredne nastave koja je osmislila tekst o djevojčici Idi i njenoj pustolovini te Irena Sabolović, ilustratorica koja je likovima udahnula život veselim i pristupačnim crtežima.

Puzzle od 12 komada prikazuju jednu od ilustracija iz slikovnice, a veličinom i složenošću prikladni su za predškolsku dob. Video priča sastoji se od toga da autorica slikovnice pripovijeda mališanima priču o maloj Idi, dok ju velečasni Leonardo Šardi prevodi na hrvatski znakovni jezik. Na taj je način priča u potpunosti prilagođena i djeci koja imaju poteškoće sa sluhom. Video je snimio i realizirao zaposlenik Udruge Bolje sutra Sanjin Bojić.

Spomenimo kako su slikovnice i puzzle namijenjene dječjim vrtićima koji su partneri u projektu, a to su Dječji vrtić Tratinčica i Dječji vrtić Smiješak.

– Projekt je sufinanciran sredstvima odobrenim na Natječaju za predlaganje programa odnosno projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i neprofitne organizacije za 2020. godinu Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac Koprivnica. Projekt je dio mjera Strategije jedinstvene politike za osobe s invaliditetom Grada Koprivnice. Svojom donacijom projektu je pomogla i Učenička zadruga iz Osnovne škole Gola – poručili su iz udruge.

Slušaj uživo
zatvori