Petak, 18. listopada 2024.

FOTO: DONACIJE U PROSINCU Mali i veliki donirali 1.077 kilograma hrane i 419 komada higijenskih potrepština Socijalnoj samoposluzi

Podravci su još jednom pokazali da imaju veliko srce doniravši u prosincu Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica 1.077 kilograma hrane i 419 komada higijenskih potrepština.

Iz Gradskog društva Crvenog križa poručili su da su u mjesecu darivanja primili mnogo donacija od sugrađana koji su po tko zna koji put pokazali kako su uvijek spremni pomoći.

– U našoj Socijalnoj samoposluzi svakodnevno imamo podjele paketa s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama našim korisnicima. Oni su neizmjerno zahvalni i sretni jer ste im vi, dragi sugrađani, uljepšali predstojeće blagdane – istaknuli su u Crvenom križu.

U akciju donacija uključili su se učenici Osnovne škole Koprivnički Ivanec koji su u sklopu projekta Mali humanitarko prikupili 216 kilograma hrane i 107 komada higijene.

Osim toga akciji se u mjesecu darivanja priključila i Zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinski, koje su već tradicionalno svojom donacijom razveselile korisnike Pučke kuhinje. Ove godine tako su donirale 112 kilograma raznih prehrambenih proizvoda.

Akciji su se priključili i učenici Osnovne škole Fran Koncelak Drnje koju su prikupili 160 kilograma hrane i 100 komada higijene, dok su u COOR Podravsko sunce prikupili 85 kilograma živežnih namirnica i 17 komada higijene.

Osim škola, akciji se priključio i Dječji vrtić Tratinčica iz Koprivnice čiji su polaznici sakupili 76 kilograma namirnica i 70 komada higijenskih potrepština.

Još jedna škola u prosincu se pridružila akciji, a riječ je o Osnovnoj školi Đuro Ester iz Koprivnice čiji su učenici prikupili 311 kilograma prehrambenih namirnica i 110 komada higijenskih potrepština.

Akciji su se priključili i mještani Mjesnog odbora Reka koji su prikupili 117 kilograma prehrane i 15 komada higijenskih potrepština.

– U mjesecu darivanja u Socijalnoj samoposluzi organizirano je šest akcija podjele paketa s
prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama. Podijeljena su sveukupno 132 paketa korisnicima. Do kraja godine imat ćemo još dvije podjele paketa, tako da će korisnici Socijalne samoposluge dobiti više od 160 paketa – napominju.

Slušaj uživo
zatvori