Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Bistrović zabio jedini pogodak Dinamu u grupnoj fazi Europske lige i ugasio im snove

U posljednjem kolu grupne faze Europske lige na Maksimiru su se sastali zagrebački Dinamo i ruski CSKA iz Moskve predvođen našim Bistrovićem koji je ujedno bio i najbolji igrač ruske momčadi na terenu.

Dinamo je bio uvjerljivo bolji pobijedivši goste s 3:1. CSKA bez ikakvih izgleda za prolazak grupe u daljnju fazu Europske lige u Zagreb je doputovao bez nekoliko svojih standardnih igrača. Tako su u Moskvi redom ostali Vlašić, Fernandes, Dzagoev, Magnusson, Ejuke, Fuchs i Nababkin, dok je od Dinamovih igrača nedostajao samo Petković.

Od samoga početka utakmice Dinamo je nametnuo svoj ritam igre i kako je utakmica odmicala bio je sve bolja momčad na terenu.

Domaćini su poveli u 28. minuti pogotkom Gvardiola, na 2:0 povisio je Oršić u 41. minuti te se s tim rezultatom otišlo na odmor.

U drugome dijelu vidjeli smo još dva pogotka, prvo je za 3:0 zabio Kastrati da bi Bistrović u 77. minuti odličnim odmjerenim udarcem smanjio rezultat na 3:1 i tako ugasio Dinamove snove da ispiše povijest kao jedina momčad koja je grupnu fazu Europske lige završila bez primljenog pogotka.

Kristijan Bistrović čestitao je Dinamu na zasluženoj pobjedi i osvajanju prvog mjesta u grupi Europske lige.

– Trenutno se nalazimo u nekome lošem momentu jer od zadnje reprezentativne stanke ne znamo za pobjedu i dosta se mučimo u igri što se vidi i na terenu. Do kraja imamo još dvije utakmice u ruskome prvenstvu te se nadamo pobjedama kako bi barem malo ispravili situaciju u kojoj se trenutno nalazimo – kazao je Bistrović nakon utakmice.

zatvori