Novoizgrađeni dječji vrtić u Starigradu, objekt Jabučica koji djeluje u sklopu Dječjeg vrtića Tratinčica, danas je počeo s radom.

U vrtić je prvoga dana krenulo pedeset i dvoje mališana u tri odgojne skupine, jednoj jasličkoj i dvije vrtićke, objavljeno je na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Neki od novih polaznika su i Toma, Hana, Ena i Lukas, mališani koji su sa svojim roditeljima veselo stigli prvog dana u svoj novi vrtić.

Trogodišnji Tomi danas je krenuo u Jabučicu. Tomina mama Karmen Hemetek nije nimalo dvojila kod odabira vrtića za svog sina:

– Živimo u Starigradu te sam jako sretna što je Starigrad napokon dobio vrtić. Veliko smo prigradsko naselje s puno djece i mladih obitelji te je izgradnja vrtića posebno razveselila nas roditelje – rekla je mama Karmen.

Dodala je kako ima i dvoje starije djece koji polaze Područnu školu Starigrad koja se nalazi odmah pored vrtića te će joj organizacija oko otpreme djece u školu i vrtić sada biti puno lakša.

Izvor: Grad Koprivnica

Iz obitelji Dukarić u novi je objekt od danas krenulo dvoje djece, trogodišnja Hana i dvogodišnja Ena.

– Presretna sam što smo dobili smještaj za obje naše djevojčice u novom vrtiću. Do sada nam je starija djevojčica bila u vrtiću, dok mlađa nije te je bio pravi izazov snaći se oko čuvanja te organizacije odlaska na posao. Sada ćemo se ujutro puno lakše organizirati te doista s olakšanjem i bezbrižno ići na posao – istaknula je mama Gabrijela Dukarić.

Izvor: Grad Koprivnica

Šestogodišnji Lukas je izgradnju svog novog vrtića s veseljem pratio od prvog dana.
S nestrpljenjem je čekao završetak izgradnje novog vrtića jer od samog početka njegovi su roditelji željeli da on ide upravo u novootvoreni objekt.

– Lukas se svakog dana svojim malim biciklom vozio do vrtića da vidi kako napreduju radovi. Jako smo uzbuđeni i sretni. Vrtić nam je blizu te ćemo sada bez stresa i gužvi ujutro Lukasa ostaviti u vrtiću. Imamo i bebu od 4 mjeseca te ćemo sigurno kad bude dovoljno stara i nju upisati u vrtić – istaknula je mama Ivana Strmecki dodavši kako će Lukas ići i u školu u Starigradu.

Izvor: Grad Koprivnica

Nova zgrada vrtića obuhvaća tri grupe s pripadajućim prostorijama, višenamjensku dvoranu sa spremištem rekvizita i spremištem didaktičkih sredstava, prostore za odgojno-obrazovne djelatnike kao i prostore sanitarija, energetsko-tehničkog bloka i distribucijske kuhinje s pratećim prostorijama.

Osim toga, u sklopu izgradnje vrtića uređeno je i vanjsko igralište.

Izgradnja vrtića koštala je 8,4 milijuna kuna, a sufinancirana je sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

(Grad Koprivnica)