Petak, 17. svibnja 2024.

Čak osam prometnih nesreća u protekla 24 sata, od kojih četiri na koprivničkom području

Čak osam prometnih nesreća u protekla 24 sata dogodilo se na području Policijske uprave koprivničko križevačke.

Na koprivničkom području zabilježene su čak četiri prometne nesreće od kojih je jedna s ozlijeđenom osobom te tri s materijalnom štetom, poručili su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

U Ulici Braće Radić u Koprivnici 27-godišnja vozačica udarila je prednjim dijelom automobila u prednji dio bicikla kojim je upravljao 27-godišnji vozač. Nesreća se dogodila jučer u 16:10 kada je vozačica Audijem koprivničkih registarskih oznaka krećući se iz smjera Ulice Željka Selingera dolaskom do raskrižja te prilikom skretanja u Ulicu Stari Brežanec ne vodeći računa o položaju i smjeru kretanja vozila udarila bicikl. Biciklom se 27- godišnjak kretao suprotnim smjerom biciklističke staze iz smjera Radničke ceste u smjeru Sajmišta. Protiv oboje vozača bit će pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti.

Druga prometna nesreća dogodila se u Štaglincu, pokraj Koprivnice u kojoj je 68-godišnjak Daciom koprivničkih registarskih oznaka naletio na Opel također koprivničkih registarskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnji vozač. Iz policije javljaju da je do nesreće došlo uslijed neprilagođene brzine 68-godišnjaka koji je vozio u smjeru Koprivnice, a koji je prednjom stranom vozila udario u stražnji dio Opela. Dodajmo da je Opel bio zaustavljen zbog prometne situacije ispred sebe. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Još jedna prometna nesreća s materijalnom štetom dogodila se nedaleko Koprivnice i to u mjestu Torčec. Tamo je u 42-godišnjakinja s Renaultom koprivničkih registarskih oznaka uslijed neprilagođene brzine sletjela van kolnika na travnatu površinu i udarila u betonski stup. Nesreća se dogodila u Koprivničkoj ulici oko 9:10, a vozačici je naplaćena novčana kazna.

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom dogodila se jučer oko 15:40 u Đelekovcu. Do nesreće je došlo kada je 56–godišnja vozačica osobnim automobilom Renault čakovečkih registarskih oznaka uslijed nepropisnog kretanja pri izlasku iz raskrižja s kružnim tokom prometa u Ulicu palih boraca naletjela na rubni kamen prometnog otoka. Nakon toga vozačica je udarila u prometni znak koji se zaglavio ispod donjeg postroja vozila. Sa zaglavljenim znakom nastavila se kretanje po ulici te je sletjela van kolnika u odvodni kanal. Prilikom slijetanja došlo je do odvajanja prednjeg odbojnika koji je udario u bočnu stranu osobnog automobila Ford koprivničkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 43–godišnji vozač. U prometnoj nesreći vozačica je lakše ozlijeđena. Dodajmo da je 43-godišnjakinja upravljala pod utjecajem alkohola od 1,73 promila, a protiv nje slijedi podnošenje odgovarajućih pismena.

zatvori