Četvrtak, 16. svibnja 2024.

PODUZETNIŠTVO I KREATIVNOST Kreativni uradci iz radionice Beyond Pines oduševljavaju publiku

Magistar medijske komunikacije Dinko Šimac već je u studentskim danima znao da se želi baviti snimanjem raznovrsnih videouradaka.

Stoga je osmislio imaginarnu filmsku kuću “The ikobraz” koja je bila uvertira u njegovo današnje poslovanje. Nakon završetka magisterija u Mariboru vratio se u Koprivnicu te je 2018. godine otvorio obrt Beyond Pines u Poduzetničkom inkubatoru. Za potrebe otvaranja koristio je sredstva za samozapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koja su mu mnogo pomogla budući da je kod izrade poslovnog plana shvatio da mu treba mnogo više novca nego što je prvotno mislio. Kupio je nešto opreme te platio dio doprinosa na plaću.

Obrt se bavi izradom glazbenih spotova, reklama i kratkih filmova, a Dinko voli eksperimentirati i s fotografijom. Dosad je surađivao s nekim od najpoznatijih hrvatskih glazbenih imena i velikim hrvatskim tvrtkama. U inozemstvu se probio u Sloveniju i Srbiju, a u planu mu je osvajanje novih tržišta. Neka od najpoznatijih glazbenih imena s kojima je surađivao su Darko Rundek, Ivana Kindl, Boa, Detour i drugi, a surađivao je i s brojnim tvrtkama. Osim Dinka, u obrtu je kao asistentica zaposlena i njegova djevojka Romana Pavliša koja mu pomaže u snimanju filmova.

Koprivnicu smatra odličnim gradom za svoje poslovanje zato što ima različite poznate tvrtke i mnogo kreativnih ljudi koji se bave glazbom i drugim umjetnostima pa imaju potrebe i za njegovim uslugama. Dinkova je velika želja u budućnosti surađivati s ljudima ili tvrtkama koji imaju velike ciljeve i žele dovesti do pozitivnih promjena u društvu, a volonterski je izrađivao videomaterijale za neke od najvećih koprivničkih udruga. Planira se dodatno školovati i proširiti svoje poslovanje na više klijenata kako bi u budućnosti mogao snimati filmove kakve želi.

Izvor: Grad Koprivnica

Tekst nastao u sklopu izrade Koprivničkog Godišnjaka.

zatvori