Subota, 12. listopada 2024.

Županijski stožer: Potvrđeno 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dio nalaza još se očekuje

Nakon pristiglih nalaza u općoj populaciji potvrđeno je 27 novih slučajeva zaraze koronavirusoim, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

U stožeru napominju da je na našem području trenutno aktivno 216 slučajeva bolesti COVID-19, 27 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalaze se 22 osobe. Od početka pojave koronavirusa zabilježeno je ukupno 718 slučajeva.

Članovi stožera apeliraju na građane koji se testiraju da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira na to imaju li simptome ili ne.

Epidemiolozi upozoravaju na pojačanu lokalnu transmisiju i porast pozitivnih nalaza vezano uz testiranja prije medicinskih zahvata te je od presudne važnosti da se građani ponašaju odgovorno u svakom trenutku i štite zdravlje sebe i drugih.

– I nadalje je važno da građani strogo primjenjuju fizičku distancu, izbjegavaju velika okupljanja, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te koriste maske za lice u skladu s preporukama, a sve kako bismo zaustavili intenzitet širenja koronavirusa – naglašavaju u stožeru.

Slušaj uživo
zatvori