Nedjelja, 29. rujna 2024.

Vozio neispravan kombajn bez vozačke dozvole, zaletio se u banderu i zaradio prekršajni postupak

Dvije prometne nesreće dogodile su se u subotu na koprivničkom području, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Jednu od njih prouzročio je 56-godišnji vozač VW Jetta koprivničkih registarskih oznaka. Zbog nepropisne vožnje unazad na parkiralištu u Ulici dr. Željka Selingera oko 8:40 stražnjom stranom vozila udario je u prednji bočni dio propisno parkirane Honde zagrebačkih registarskih oznaka.

Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Druga prometna nesreća se dogodila u Ulici Matije Gupca u Koprivničkom Ivancu oko 12:40. 32-godišnji vozač upravljao je kombajnom koprivničkih registarskih oznaka kojemu je isteklo važenje prometne dozvole i police obveznog osiguranja u prometu na cesti.

Zbog tehničke neispravnosti (vidljiva vanjska oštećenja pneumatika) puknuo je prednji desni pneumatik, uslijed čega je kombajn naglo skrenuo u udesno, udario u rubni kamen, betonsku ogradu i betonski stup nosača elektrovodiča koji je puknuo i pao na kombajn.

Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Slušaj uživo
zatvori