Nedjelja, 13. listopada 2024.

VIDEO Mali Nemčići gljivari organizirali prvu online jesensku izložbu gljiva

Učenici gljivarske skupine Mladi gljivari Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski pod vodstvom učitelja Danijela Balaška organizirali su prvu online jesensku izložbu gljiva.

Iz škole poručuju da su u online prezentaciji učenici zajedno s učiteljem prikazali gljive na njihovom prirodnom staništu u trenutku rasta. Fotografije korištene u prezentaciji nastale su u listopadu i studenom ove godine, a sve gljive pronađene su na području Koprivničko-križevačke županije.

– Gljive su fotografirane u njihovom prirodnom okruženju u izvrsnoj „kondiciji“ te se time olakšava prepoznavanje pojedinih vrsta. Na klasičnim izložbama ipak su one već ubrane i stoje neko vrijeme pa izgube svoja svojstva, promijene izgled, oblik i boju i postanu teže prepoznatljive – istaknuli su Mladi gljivari.

U prezentaciji koju su učenici napravili prikazane su najpoznatije jestive, otrovne i nejestive vrste gljiva te po mnogočemu neobične vrste gljiva za koje mnogo ljudi ni ne zna da rastu u njihovoj okolini.

Dodajmo kako ovo nije prva izložba gljiva Mladih gljivara, naime unazad nekoliko godina učenici su zajedno sa svojim učiteljem organizirali jesensku izložbu gljiva u prostorijama škole gdje su izložili ubrane gljive.

Slušaj uživo
zatvori