Srijeda, 16. listopada 2024.

VIDEO Filmovi ‘Izbor je uvijek tvoj’ i ‘Ne budi fejk’ pobjednici županijskog natječaja u sklopu projekta Budi NEovisan

Filmovi “Izbor je uvijek tvoj” i “Ne budi fejk” pobjednici su županijskog natječaja u sklopu projekta Budi Neovisan.

Naime, Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga Koprivničko-križevačke županije prošle je godine povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti pokrenulo projekt Budi Neovisan u sklopu kojeg je raspisan i natječaj za izradu edukativnih filmova iz područja prevencije u kojem su sudjelovali učenici podravsko-prigorskih osnovnih i srednjih škola.

Ratimir Ljubić, zamjenik koprivničko-križevačkog župana i predsjednik povjerenstva, podsjetio je da se Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava od 15. studenog do 15. prosinca te da je u planu bio Festival edukativnih filmova i dodjela nagrada najuspješnijim filmovima. No, epidemiološka situacija poremetila je planove.

Ljubić je dodao da je odaziv na natječaj bio odličan – prijavilo se 14 osnovnih i četiri srednje škole.

U kategoriji osnovnih škola najboljim je proglašen film Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec “Izbor je uvijek tvoj”. Film Osnovne škole Koprivnički Bregi “Budi (ne)ovisan” zauzeo je drugo mjesto, dok je film koprivničke Osnovne škole Đuro Ester “Na idući level…neovisno” zauzeo treće mjesto.

U kategoriji srednjih škola najboljim je ocijenjen film Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac “Ne budi fejk”. Film Obrtničke škole Koprivnica “Krivo rješenje” zauzeo je drugo mjesto, a film Strukovne škole Đurđevac “Što želiš postati” treće mjesto.

Slušaj uživo
zatvori