Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Učenik Osnovne škole Gola Šimun Solić dobitnik je prve nagrade na Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja

Šimun Solić, učenik šestog razreda Osnovne škole Gola dobitnik je prve nagrade na Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja 2020.

Šimun je u potpunosti točno riješio kviz i ušao u izvlačenje među više od 300 učenika iz cijele Hrvatske gdje je osvojio prvu nagradu. Dobio je tablet Lenovo Tab E8, šestomjesečni program “Brzo čitanje i mudro učenje”, ilustriranu knjigu te prigodne tematske darove.

Ovo kvizaško natjecanje organizirano je s ciljem da se dodatno potakne čitanje kod mladih čitatelja viših razreda osnovne škole. Kviz se realizira putem mreže narodnih i školskih knjižnica u Hrvatskoj i u suradnji s Gradskom knjižnicom Subotica.

Kviz se tradicionalno provodi u Mjesecu hrvatske knjige, a već više od 20 godina organiziraju ga Knjižnice grada Zagreba. Od 2011. godine kviz se provodi online, a od 2019. godine prilagođen je i prikazu na pametnom telefonu.

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen je planetu Zemlji, s motom Razlistaj se! U skladu s tim, naziv Nacionalnog kviza za poticanje čitanja 2020. godine je Istraživači planeta Z, poručili su iz Osnovne škole Gola.

zatvori