Utorak, 15. listopada 2024.

U Podravini i Prigorju 87 novozaraženih, trenutno je 49 učenika i 19 nastavnika pozitivno na koronavirus

Nakon pristiglih nalaza preostalih testiranih uzoraka na koronavirus, u općoj populaciji Podravine i Prigorja potvrđeno je 87 novih slučajeva zaraze, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Dodaju da je tijekom jučerašnjeg dana izuzeto 218 uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus.

Na našem području trenutno su aktivna 604 slučaja bolesti COVID-19, 75 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 68 osoba. Od početka pojave koronavirusa na području županije obavljeno je ukupno 10.158 testiranja te je zabilježeno 2.064 slučajeva bolesti.

– Nastava u školama se i dalje odvija kontaktno i redovno uz primjenu svih epidemioloških mjera i preporuka. Trenutno je zabilježeno 49 učenika s pozitivitetom na koronavirus, 376 ih je u samoizolaciji, a pozitivno je i 19 nastavnika te je njih 31 u samoizolaciji. Što se tiče nenastavnog osoblja, četiri osobe su pozitivne, a devet ih je u samoizolaciji. Devet razreda zbog epidemioloških okolnosti pohađa nastavu online putem – objašnjavaju u stožeru.

S obzirom na intenzivnu lokalnu transmisiju koja je prisutna na području cijele županije i povećan broj testiranja te opterećenje zdravstvenog sustava, članovi epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije sukladno preporuci o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2 Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo apeliraju na građane da ako netko od članova njihovih obitelji ima potvrđen pozitivitet na koronavirus, ostale članove obitelji koji razviju simptome, odnosno bliske kontakte nije potrebno testirati na početku niti tijekom samoizolacije, već je dovoljno javiti se svojem liječniku obiteljske medicine.

Slušaj uživo
zatvori