Petak, 26. travnja 2024.

U Novigradu Podravskom izgrađen prijelaz preko kanala, poboljšana sigurnost u prometu i postavljen slivnik

U Općini Novigrad Podravski izgrađen je prijelaz preko jednog kanala, poboljšana je sigurnost u prometu te je u Virovskoj ulici postavljen slivnik.

Preko kanala u Komarničkoj ulici u Novigradu Podravskom izgrađen je prijelaz.

– Iako se učestalo navozila zemlja i šljunak, zbog dubine kanala kiša je ispirala stranice, navezeni materijal klizio u kanal brtvila cijevi i onemogućavao protok. Zbog toga smo odlučili prvenstveno betonskim zidom učvrstiti stranice – kazao je načelnik Zdravko Brljek.

Također, poboljšana je i sigurnost u prometu pa je tako postavljeno novo prometno ogledalo.

– Sada se puno jasnije vidi prometna situacija i nailazak vozila iz pravca Virja pa je uključivanje u Virovsku iz Gornje ulice puno sigurnije – istaknuo je načelnik.

Također, Općina je krenula postavljati zaštitne prometne stupiće za obilježavanje zavoja u Plavšincu, jedan pored otvorenog šahta u Srdincu i jedan pored otvorenog šahta u Gornjoj pored Vrapčevog mosta u Novigradu.

Počeli su i radovi na uređenju dijela nerazvrstane ceste u Srdincu na putu prema kapelici Sv. Bartola.

Postavljen je i novi dodatni slivnik u Virovskoj ulici jer je prilikom malo jače kiše poplavljen dio te ulice u centru Novigrada Podravskog.

– Duboka lokva vode zahvaćala je ne samo kolnik, nego i plavila dio građevinskog zemljišta domaćinstva Crnjak – rekao je Brljek.

zatvori