Nedjelja, 13. listopada 2024.

U koprivničkoj bolnici preminula osoba pozitivna na koronavirus, potvrđen 21 novi slučaj zaraze

U općoj populaciji u Podravini i Prigorju potvrđen je 21 novi slučaj zaraze koronavirusum, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Veliki dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

U Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus, a riječ je o osobi iz opće populacije, starije životne dobi, koja je u kliničkoj anamnezi imala više bolesti.

Iz stožera poručuju da je na našem području trenutno aktivno 240 slučajeva bolesti COVID-19, 33 osobe su ozdravile, a na bolničkom liječenju nalazi se 20 osoba. Od početka pojave koronavirusa zabilježeno je ukupno 795 slučajeva.

Članovi stožera apeliraju na građane koji se testiraju da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira na to imaju li simptome ili ne.

Epidemiolozi upozoravaju na pojačanu lokalnu transmisiju i porast pozitivnih nalaza vezano uz testiranja prije medicinskih zahvata te je od presudne važnosti da se građani ponašaju odgovorno u svakom trenutku i štite zdravlje sebe i drugih.

Slušaj uživo
zatvori