Četvrtak, 17. listopada 2024.

STANJE U ŽUPANIJI Koronavirus ušao u još jedan dom za starije, četiri osobe preminule, a potvrđeno je 188 novih slučajeva zaraze

U Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek preminule su četiri osobe s pozitivitetom na koronavirus, a potvrđeno je 188 novih slučajeva zaraze, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

U stožeru napominju da su preminule osobe rođene 1969., 1932., 1941. i 1943. godine koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Na našem području trenutno je aktivan 731 slučaj bolesti COVID-19, 60 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 66 osoba.

Spomenimo da je tijekom jučerašnjeg dana izuzeto 314 uzoraka sa sumnjom na koronavirus, a od početka pojave epidemije na području županije zabilježen je 2.251 slučaj bolesti.

Dodajmo i da je zabilježen proboj koronavirusa u Domu sestre Jadranke u Čabrajima u kojemu je nakon epidemiološke obrade potvrđen pozitivitet na koronavirus kod 39 korisnika i pet zaposlenika, a epidemiološka obrada je u tijeku.

– Dom je ujedno dobio detaljne upute i protokole Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije o načinu funkcioniranja s obzirom na izvanredne okolnosti – zaključuju u stožeru.

Slušaj uživo
zatvori