Četvrtak, 17. listopada 2024.

Potvrđeno 126 novih slučajeva zaraze, u koprivničkoj bolnici preminula osoba s koronavirusom

U Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus rođena 1944. godine. Potvrđeno je 126 novih slučajeva zaraze, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

U stožeru napominju da se dio nalaza još uvijek očekuje, a jučer su izuzeta 222 uzorka.

Na našem području trenutno su aktivna 794 slučaja bolesti COVID-19, 60 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 71 osoba. Od početka pojave epidemije Podravina i Prigorje bilježi 2.377 slučajeva bolesti.

Članovi epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije apeliraju na građane da ako netko od članova njihovih obitelji ima potvrđen pozitivitet na koronavirus, ostale članove obitelji koji razviju simptome odnosno bliske kontakte nije potrebno testirati na početku niti tijekom samoizolacije već je dovoljno javiti se svojem liječniku obiteljske medicine, kako bi se izbjeglo preopterećenje zdravstvenog sustava.

Članovi stožera apeliraju na sve sugrađane da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira na to imaju li simptome ili ne te da strogo primjenjuju fizičku distancu, održavaju higijenski standard te koriste maske za lice u skladu s preporukama.

Slušaj uživo
zatvori