Utorak, 23. travnja 2024.

Ovaj tjedan diljem Hrvatske akcija besplatnog preventivnog tehničkog pregleda vozila

Akcija Dani tehničke ispravnosti vozila 2020. i ove se godine održava na cijelom teritoriju Republike Hrvatske.

Akcija se provodi u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila od ponedjeljka, 23. studenog do subote, 28. studenog i ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter, poručili su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Preventivno-sigurnosna akcija provodi se u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i Stanica za tehnički pregled vozila, a pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Iz policije su poručili da je akcija prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnih pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede uz poticanje vozača da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu.

Od akcije će biti izuzeta vozila koja u navedenom razdoblju imaju zakonsku obavezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.

Vlasnici vozila moći će se dobrovoljno uključiti u akciju koja će biti usmjerena na pružanje savjetodavne i tehničke pomoći stručnih osoba u cilju uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu.

Dodajmo kako će u spomenutom razdoblju policija tijekom redovnog obavljanja službenih zadaća upućivati vozače na mogućnost besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled vozila.

Iz policije pozivaju sve vlasnike vozila i vozače da se odazovu preventivnoj akciji u sklopu pripreme vozila za predstojeće zimske uvjete.

Izvor: Policijska uprava koprivničko-križevačka
zatvori