Petak, 26. travnja 2024.

ODGOĐENA DANAŠNJA UTAKMICA Koronavirus opet u redovima Podravka Vegete

Zbog proboja koronavirusa u redove Rukometnog kluba Podravka Vegeta, odgođena je utakmica koja se trebala igrati danas, u nedjelju, s CSKA.

– Nakon što je ekipa prije samo koji tjedan odradila proces samoizolacije zbog nekoliko nažalost pozitivnih igračica, u našim redovima došlo je do nove zaraze koronavirusom. Odrađen je razgovor s predstavnicima EHF-a, predstavnicima CSKA i epidemiološkom službom te je odlučeno kako je današnja utakmica odgođena. Novi datum odigravanja još se ne zna. Prema uputama epidemiologa, sve igračice koje nisu pozitivne moraju u samoizolaciju na 10 dana, osim onih koje su već preboljele virus – poručili su iz kluba.

Trener Zlatko Saračević smatra da ovo više nema veze s razumom.

– Gotovo niti jednu utakmicu nismo pripremali u punom sastavu bilo zbog zaraze, bilo zbog raznih ozljeda. Pored svega toga, od pojave koronavirusa nemamo mogućnost niti treniranja u jutarnjem terminu u našoj dvorani i vjerojatno smo jedina ekipa u Ligi prvakinja kojoj se to događa. Svakodnevno se susrećemo s nevjerojatnim stvarima i to sve treba kako tako podnijeti. Vidjet ćemo što nas sve skupa očekuje u narednim tjednima pa ćemo valjda biti pametniji – objasnio je trener.

zatvori