Petak, 26. travnja 2024.

LIGA PRVAKA PONOVNO U KOPRIVNICI Podravka Vegeti u goste dolazi francuski Brest

Rukometašice Podravka Vegete u subotu će u Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović dočekati igračice Bresta, trenutno jedne od najboljih ekipa Starog kontinenta.

Na žalost mnogobrojnih ljubitelja rukometa, zbog epidemiološke situacije i ova će se utakmica igrati pred praznim tribinama, poručili su iz kluba.

Susret se igra u subotu u 16 sati, a nekoliko riječi o protivniku i o nadolazećoj utakmici rekao je Zlatko Saračević, trener Podravka Vegete.

– Brest je sigurno legitimni kandidat ove godine za čak i osvojiti Ligu prvakinja. Jedna su od najkvalitenijih ekipa u Europi, ekipa koja igra jako, dobru, čvrstu obranu, primaju malo golova, a u napadu izgledaju moćno. U napadačkom dijelu prijete Ana Gros, Jauković, Gullden, dva fenomenalna pivotmena. Opasnost dolazi sa svih strana. Igraju jako čvrstu obranu s odličnom Sandrom Toft na golu, a to im je i najjača stvar – kazao je Saračević.

Zlatko Saračević
Zlatko Saračević. Snimio Marko Posavec.

Francuska momčad u šest dosad odigranih susreta u Ligi prvakinja upisala je tri pobjede, dva remija i jedan poraz. S druge strane, Podravka Vegeta u četiri odigrane utakmice ima jednu pobjedu i tri poraza.

– Što se naše ekipe tiče, cure stvarno dobro treniraju od izlaska iz samoizolacije, međutim osjeti se i vidi se da smo bili zatvoreni. Osjeti se nedostatak treninga. Sve su djevojke u konkurenciji, no kod nekih se ozljede posljedice samoizolacije i korone. Što je tu je, moramo to nadomjestiti još većom borbenošću i poginuti na terenu, igrati do naših krajnjih granica jer Brest je ekipa koja ima kvalitetu – naglasio je trener.

Podravkina vratarka Magdalena Ećimović potvrdila je kako će subotnja utakmica biti iznimno zahtjevna.

Magdalena Ećimović. Snimio Marko Posavec.

– Brest je odlična ekipa, imaju stvarno super igračice. Očekujemo jednu dobru i čvrstu utakmicu, dat ćemo sve od sebe i naravno da idemo na pobjedu. Za utakmicu se pripremamo kao i za svaku drugu, video analize, taktika na treningu. Jučer smo imale i utakmicu sa Zrinskim gdje je minutaža bila podijeljena jer 10 dana nismo igrale utakmicu i mislim da nam je i to bila jedna vrsta priprema da svi osjetimo teren i uvježbamo se – rekla je Ećimović.

Dodala je kako svima nedostaje publika na tribinama koja je uvijek dodatna snaga i izvlači posljednje atome energije iz svake igračice.

– Publika nam jako puno nedostaje, cijela ta atmosfera koja je bila prije naravno da nam fali da nam budu dodatni vjetar u leđa. Iskreno se nadamo da će nam što prije vratiti publiku da bude sve kao i prije – zaključila je Magdalena.

Dodajmo kako će prijenos utakmice biti na programu Arena Sport televizije.

zatvori