Srijeda, 1. svibnja 2024.

Koren: Zbog minusa bolnice imamo manjak u proračunu, napravili smo plan pokrića za iduću godinu

Za ponedjeljak je sazvana 22. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, a kao najvažniju točku dnevnog reda župan Darko Koren istaknuo je donošenje proračuna za iduću godinu.

– Naš sveukupni konsolidirani proračun iznosi gotovo 800 milijuna kuna, a u njega ulaze svi korisnici našeg proračuna uključujući i zdravstvene ustanove i Opću bolnicu Dr. Tomislav Bardek, a unazad godinu dana i metodologiju obračuna plaća zaposlenika u obrazovanju. To je razlog tako velikog iznosa. Proračun uključuje i plan sukcesivnog pokrića manjka poslovanja naše bolnice. Opće je poznato da sve županijske bolnice u Hrvatskoj posluju s gubicima i da je to razlog nemogućnosti namirenja svih obveza prema dobavljačima lijekova.

Koren je istaknuo da je taj manjak iz godine u godinu na razini 50, odnosno 60 milijuna kuna te da se pri kraju svake godine interventnim mjerama reagira na tu činjenicu.

– Upravo je taj manjak bolnice razlog sveukupnog manjka proračuna i sukladno tome napravili smo i plan nekakvog sukcesivnog pokrića za iduće proračunsko razdoblje.

Župan je dodao kako se nada da će se sjednica održati u fizičkom obliku sa svim članicama i članovima, no ako to epidemiološka situacija ne bude dozvoljavala osiguran je video link.

zatvori