Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

INSPEKTORI U KAFIĆIMA Blažotić: Proveli smo 193 inspekcije

Od kada su stupile nove mjere na snagu pa sve do prošlog tjedna, u ugostiteljskim objektima obavljena su 193 inspekcijska nadzora.

Podsjetimo, od 13. listopada stupile su na snagu nove mjere pa su inspektori Ravnateljstva civilne zaštite na području Koprivničko-križevačke županije obavljali nadzore.

Miroslav Blažotić, voditelj Službe civilne zaštite Koprivnica kazao je kako se novčane kazne za prekršaje kreću u rasponu od 20.000 do 70.000 kuna za pravnu osobu i od 10.000 do 20.000 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi.

– Kada je u pitanju učestalo nepridržavanje odluka stožera i grubo kršenje propisanih epidemioloških mjera pravnih osoba, moguće je kažnjavanje pravnih i odgovornih osoba koje ne postupe po zahtjevu Nacionalnog stožera civilne zaštite. Također, postoji mogućnost da se takva saznanja o kršenju mjera fizičkih osoba, proslijede Državnom inspektoratu – istaknuo je Blažotić.

Inspektori Službe civilne zaštite Koprivnica u tri su navrata podnosili prekršajne naloge.

Stupanjem na snagu novih mjera, u Županjskom centru 112 Koprivnica nije bilo prijava okupljanja vezano uz svadbene svečanosti te stoga inspekcija nije obavljala nadzore.

Slušaj uživo
zatvori