Četvrtak, 18. travnja 2024.

Glazbeni centar Musicorum i Umjetnička škola Fortunat Pintarić organiziraju seminar i prvo glazbeno natjecanje

Glazbeni centar Musicorum i Umjetnička škola Fortunat Pintarić i ove godine organiziraju seminar Musicorum MasterWeek MMW 2., a uz to donose i prvo glazbeno natjecanje.

Drugo izdanje seminara održat će se u Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić 12. i 13. prosinca, a on je zamišljen kao radni vikend kojeg će polaznici seminara provesti zajedno s mentorima koje čine profesori Antonio Rumenović – gitara, Vojkan Jocić i Marko Malivuk Jovanović – saksofon, Nika Bauman – flauta, Laura Malovac – glasovir, Filip Klauček – kreativni solfeggio i rad u glazbenom programu Sibelius.

– Prvo izdanje seminara donijelo je pozitivne kritike i sve veću zainteresiranost da se ovaj projekt nastavi. Prijave za MMW 2. su otvorene i traju do 30. studenog, a sve se prijavljuje putem online aplikacije – poručili su iz Glazbenog centra Musicorum.

Dodajmo da Koprivnica dobiva i svoje prvo glazbeno natjecanje pod nazivom – Komorno natjecanje “MUSICORUM_fest 2021.”

– Koprivnici je oduvijek nedostajalo glazbeno natjecanje, a realizaciju ovog natjecanja započeli smo još prošle godine. Ovo će biti isto jedna lijepa priča koja će, siguran sam, uroditi plodom. Cilj nam je da ovo natjecanje ponavljamo svake dvije godine. U Hrvatskoj općenito nedostaje natjecanje komornog tipa (sastav koji broji više članova), a svi znaju da učenici itekako vole zajedno muzicirati. Prijave za natjecanje su u tijeku i traju do 20. siječnja 2021. godine, a mentori prijavljuju učenike također putem naše online aplikacije na našoj internetskoj stranici. MUSICORUM_fest 2021. će se održati 6. i 7. veljače 2021. godine u dvorani Domoljub – rekao je Filip Klauček, profesor i predsjednik Glazbenog centra Musicorum i koordinator natjecanja.

Žiri čini pet renomiranih profesora:
Antonio Rumenović – Gitara (predsjednik Ocjenjivačkog suda)
Filip Klauček – Teorija/skladatelj (predsjednik GCM i koordinator Natjecanja)
Vojkan Jocić – Saksofon (član GCM)
Ariana Šandl – Muzikologinja (ravnateljica UŠ Fortunat Pintarić)
Davor Matačić – Glasovir (ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu)

Kako je izgledalo prvo izdanje seminara prošle godine, možete pogledati ovdje.

Izvor: Glazbeni centar Musicorum
zatvori