Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO U Zadru otvorena izložba Okrhak memorije koprivničanke Gordane Špoljar Andrašić

U Izložbenom paviljonu Gradska loža u Zadru u ponedjeljak je otvorena izložba Okrhak memorije koprivničke umjetnice Gordane Špoljar Andrašić.

Autorica se zadarskoj publici predstavila sa slikama i crtežima te instalacijama i zvučnim zapisom iz nekoliko ciklusa kojima se bavi od 2010. godine.

– Slike i crteži proširuju se u ambijent uz pomoć in situ instalacija i zvučnog zapisa koji su također dio iste teme, istog narativa. Tema ove cjeline i izložbe svakako je autoričino istraživanje vlastitog identiteta i smisla postojanja te varljivosti sjećanja, kako osobnog, tako i kolektivnog – poručili su iz Narodnog muzeja Zadar.

Dodali su kako se autorica ovom izložbom osobito posvetila temi djetinjstva i djevojaštva u kojima vidi početke naših potraga za vlastitim identitetom.

– S obzirom na to da se izložba trebala održati u ožujku, ali je zbog epidemije koronavirusa odgođena, drago mi je da smo ju ipak uspjeli realizirati. Zgodno je da se izložba baš sada održava u Zadru, budući da se obilježavaju dani Grada Zadra pa je i izložba svojevrstan poklon Zadru od Grada Koprivnice – istaknula je Gordana Špoljar Andrašić.

Napomenula je kako je uz seriju crteža djevojčica, izložen i dio radova iz ciklusa “Memorabilijar/Jadera” posvećen upravo Zadru i njegov je hommage.

– Raduje me, da će uz sve epidemiološke mjere, izložbu posjetiti i veliki broj ljudi kojima putem umjetnosti želim pružiti nadu u bolju budućnost i prevladavanje nedaća s kojima smo trenutno suočeni – zaključila je.

Dodajmo da izložba ostaje otvorena do 18. studenog ove godine.

zatvori